#BookTok, misschien heb je de term al wel eens voorbij zien komen. Deze hashtag wordt veelal gebruikt op Tiktok, waaronder gebruikers hun favoriete boeken delen. BookTok heeft er ook nog eens voor gezorgd dat veel jongeren weer boeken openslaan!

Het sociale media platform TikTok wordt dus steeds meer gevuld met video’s over boeken. BookTok-video’s zijn korte video’s van maximaal 60 seconden die ‘’de leukste boeken’’ een podium geven. Door de toename aan lezers, moeten uitgevers zelfs boeken bijdrukken en stijgt het aantal verkochte e-books snel! De trend is begonnen in de Verenigde Staten, maar inmiddels heeft de trend ook Nederland bereikt.

BookTok Top 3 boeken

De boeken die op BookTok worden gedeeld, zijn voornamelijk Young adult boeken, romans met hier een daar een vleugje fantasie en thrillers. We zullen niet te veel verklappen, maar we kunnen wel zeggen dat deze betoverende verhalen je niet snel zullen loslaten!

1.De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo, Taylor Jenkins Reid

2. Een lied voor Achilles, Madeline Miller

3. Middernachtbibliotheek, Matt Haig

BookTube & Bookstagram

Ook BookTube en Bookstagram zijn razendpopulair onder boekenliefhebbers. BookTube is een term die wordt gebruikt op YouTube, waar video’s worden gedeeld over boeken. Boekenliefhebbers vertellen over de boeken die zij hebben gelezen en delen hun ervaringen. BookTube is een tip voor jou als je liever een wat langere video bekijkt in plaats van de ‘snelle’ video’s op BookTok. Boekenlicious is één van onze favoriete BookTube accounts. 

Bookstagram staat voor de posts of accounts op Instagram die alles delen rondom boeken. Volg Bookstagram accounts en wordt overladen met nieuwe boeken inspiratie! Booksfemme is een succesvol Bookstagram account uit Nederland. Het engelstalige account Booksfortea is ook een echte aanrader. 

En als je jouw passie voor boeken wilt delen, kun je natuurlijk ook een eigen Bookstagram, BookTube of BookTok aanmaken!

Deel dit artikel met je vrienden!