Podcastabonnementsdienst Podimo is vanaf vandaag live in Nederland. Bij Podimo krijg je toegang tot podcasts en de populairste audioboeken. Voor €4,99 per maand kun je beginnen met luisteren. Een soort Netflix of Spotify voor Podcasts dus!

Podcasts én luisterboeken!

Op de app komen exclusieve podcasts te staan, maar ook podcasts die elders wel te horen zijn. Ook kun je zelf je podcast toevoegen als je podcasts maakt. Bekende podcasts die te beluisteren zijn, zijn Man man man (de podcast over mannelijkheid van Bas Louissen Chris Bergström en Domien Verschuuren) en de Zelfspodcast (van Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck). Populair is ook de podcast van Astronaut, waar we eerder een artikel over schreven.

Het leuke is dat je naast podcasts ook luisterboeken kunt beluisteren! Nog niet alle titels zijn beschikbaar, maar wel een groot aanbod van romans, literatuur en thrillers. Bovendien is uitgeverij concern VBK (een van de grootste in Nederland) een strategische samenwerking aangegaan met Podimo. Dat betekent dat zij hun meeste titels al beschikbaar hebben gesteld op de app. Vorig jaar richtte VBK  audiolab op, waar zij zelf podcasts en audioverhalen produceren.

‘Wij willen op Podimo de grootste Nederlandse verhalen beschikbaar kunnen stellen’, zegt country manager Richard Musch van Podimo. ‘Als een van de meest toonaangevende uitgevers in Nederland, met een uitgebreide collectie van bekroonde luisterboeken van geliefd en bestsellende auteurs, kent VBK storytelling als geen ander. We weten allebei dat goede verhalen hun weg kunnen vinden in uiteenlopende vormen en wij zijn dan ook enthousiast om onze expertise te bundelen om samen unieke podcasts te creëren en nieuwe verhalen te introduceren met potentieel om een nieuw publiek te bereiken.’

Gratis proefabonnement

podcasts podimo

De app van Podimo is vanaf vandaag te downloaden in de appwinkels voor Android-telefoons en iPhones. Als je voor 31 mei een proefabonnement neemt, zijn de eerste negentig dagen gratis. Na het uitproberen kost een Premium-abonnement 4,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar. Naast podcasts kun je daarmee ook tien uur aan audioboeken beluisteren. Er is ook een Premium Plus-abonnement van 9,99 euro per maand of 79,99 euro per jaar. Daarmee kun je oneindig naar zowel podcasts als audioboeken luisteren.

Wordt dit ook jouw favoriete app voor luisterboeken?

Wat ons betreft is dit een hele mooie ontwikkeling en eerlijk gezegd eentje waar wij al een tijdje op zaten te wachten. We hoeven nu niet meer alle podcasts die we leuk vinden van verschillende bronnen te halen en hebben lekker alles op 1 plek. Of dit ook onze favoriete app wordt voor luisterboeken, is nog de vraag. Want daar zijn al zo veel mooie apps te vinden, zoals Luisterrijk, Storytell en Nextory. Wat is jouw favoriet?

Dee; dit artikel met je vrienden