Podcasts vormen een nieuwe trend. Ze kunnen overal over gaan, ook over boeken! Dat maakt ons een echte fan. Podcasts vormen dan ook een goed middel om nieuwe boeken te ontdekken. In dit artikel lees je wat de leukste podcasts over romans zijn. Doe nieuwe inspiratie op dankzij deze podcasts en vul je boeken-verlanglijstje aan!

1. De boekenpodcast

De Boekenpodcast is een echte aanrader als je op zoek bent naar nieuwe, pakkende titels. In deze podcast krijgt iedere week een nieuw roman of non-fictie boek het podium. De duo’s die in de podcasts spreken, dragen ieder een boek aan en vertellen waarom zij zo’n fan van het desbetreffende boek zijn. De podcast is te beluisteren via Spotify en NPO Radio 1.

2. Onze boekencast

Wanneer je de podcast van Onze Boekencast aanzet, lijkt het even alsof je met je vrienden aan de keukentafel zit. Zo gezellig wordt er over romans, thrillers en fantasy boeken gekletst. In deze lekkere informele podcast zullen er veel leuke romans voorbij komen. Je kunt Onze Boekencast via Spotify beluisteren.

3. Tussen de regels 

Ben je op zoek naar een podcast over romans, maar ben je ook geïnteresseerd in andere genres? In de podcast ‘Tussen de regels’ wordt je geïntroduceerd tot de actuele pareltjes binnen de boekenwereld. Romans, non-fictie boeken en poëzie zijn veelbesproken genres in deze podcast. Deze podcast over romans is via NRC en de NRC audio app te beluisteren.

Benieuwd naar nog meer leuke podcasts? Lees ons artikel ‘Wat zijn podcasts’ ook eens en ontdek de leukste podcasts over boeken.

Deel dit artikel