Sally Rooney is een populaire schrijfster met al drie succesromans op haar naam. Sinds haar debuutroman Gesprekken met vrienden (2017) heeft Sally wereldwijd al miljoenen boeken verkocht. Haar boek Normale mensen is zelfs al verfilmd tot tv-serie! Maar wie is de schrijfster achter deze bejubelde boekwerken? In dit artikel zoomen we in op de boeken, luisterboeken, podcasts én verfilmingen van Sally Rooney.

Sally Rooney is een Ierse schrijfster en hét gezicht achter de populaire romans: Gesprekken met vrienden, Normale mensen en Prachtige wereld, waar ben je. Onzekerheid, isolement, seks en vriendschap zijn thema’s die in de romans naar voren komen. De thema’s zorgen voor herkenbaarheid onder de lezers van de schrijfster en dat maakt haar en haar romans zo’n groot succes. Het talent van Rooney is het beschrijven van de interpersoonlijke relaties. The New York Times noemde Rooney een van de grootste millennial-auteurs van het moment.

E-books en luisterboeken Sally Rooney

1. Gesprekken met vrienden

Gesprekken met vrienden is de debuutroman van Sally Rooney en is in 2017 uitgebracht. De roman gaat over de ambities en hindernissen die jongeren ervaren. Net als in de andere boeken van Rooney is vriendschap een terugkerend thema in deze roman. Frances en Bobbi zijn beste vriendinnen. Beide zijn kunstzinnig en intelligent. Wanneer een van de vriendinnen een relatie krijgt, beïnvloedt dat de vriendschap tussen de twee. 

Het boek is ook als luisterboek te verkrijgen!

2. Normale mensen

Marianne en Connell groeien op in hetzelfde stadje in Ierland. Dat is dan ook echt de enige overeenkomst die ze hebben. Zie zien elkaar enkel wanneer Connells moeder het huis van Marianne aan het schoonmaken is. Een aantal jaar na hun eerste ontmoeting lijkt de band tussen Marianne en Connell toch sterker dan ooit gedacht. Het boek neemt je mee in een verhaal, waar twee jonge mensen zich langzaam bewust worden van de diepgaande invloed die de geliefden op elkaars leven hebben. 

Of je de bestseller nou als e-book of luisterboek leest, wij weten zeker dat je na het lezen van dit boek fan bent van Sally Rooney!

3. Prachtige wereld, waar ben je

Prachtige wereld, waar ben je is het meest recent gepubliceerde boek van Sally Rooney. Het boek gaat over vier jongvolwassenen die vriendschap delen en elkaar kwetsen. Er is een chemie tussen Alice en Felix, maar kunnen ze op elkaar bouwen? Eileen en Simon flirten een beetje met elkaar, maar twijfelen of ze hun vriendschap wel op willen geven voor deze nieuwe gevoelens. De kwetsbaarheid van de personages maakt het een meeslepend verhaal dat je niet snel zult vergeten. Ook dit boek is als e-book én luisterboek beschikbaar!

Verfilmingen Sally Rooney

De bestseller Normale mensen van Sally Rooney is ook verfilmd! Het boek komt tot leven in een twaalfdelige serie. Je kunt de serie Normal People van Sally Rooney bekijken op Npo 3 en Amazon Prime. Bekijk de Trailer alvast! 

Gesprekken met vrienden gaat ook verfilmd worden. Dit wordt een twaalfdelige serie die allereerst via BBC te zien zal zijn. Vanaf wanneer deze serie van Sally Rooney te zien is, is nog niet bekend. 

Podcasts Sally Rooney

Sally Rooney heeft zelf helaas (nog) geen eigen podcast. Niet getreurd, want ze is wel in verschillende podcast-shows te gast geweest! Ook kun je luisteren naar podcasts waar anderen over Rooney haar boeken praten. Dit zijn onze favorieten:

Boeken FM – Prachtige wereld, waar ben je?

In deze Nederlandstalige podcast van Boeken FM wordt er ingezoomd op het boek Prachtige wereld, waar ben je. Helemaal als je het boek nog niet hebt gelezen, is dit een goede manier om geïntroduceerd te worden tot de magie van de roman! Deze aflevering is te beluisteren via Spotify en podcastluisteren.nl.

Apple Podcast – A normal Conversation with Sally Rooney

In deze aflevering van de Engelstalige podcast The Cut vertelt Sally Rooney meer over haarzelf. Je ontdekt waarom Rooney auteur is geworden en wat ze zo leuk aan haar beroep vindt, hoe ze probeert haar lezers probeert te enthousiasmeren en veel meer leuke feitjes over de schrijfster. Deze podcast aflevering met Sally Rooney is via Apple Podcasts en Spotify te beluisteren.

Spotify – Brandon Taylor on the Sally Rooney Phenomenon

Een andere leuke podcast, waarin het werk van Sally Rooney wordt besproken is deze aflevering van The Book Review. Auteur Brandon Taylor deelt zijn mening over Rooney haar schrijfstijl en haar nieuwste boek Prachtige wereld, waar ben je. Brandon Taylor is, net als wij, een fan!

Deel dit bericht met je vrienden