Tante Poldi is een gevatte cosy crime-serie geschreven door Mario Giordano. De serie vertelt over de avonturen van tante Poldi die naar Sicilië is verhuisd. Poldi blijkt een ware detective in zich te hebben en zet haar beste beentje voor, wanneer er zich een misdrijf voordoet. Uniek aan de tante Poldi-serie is dat het eerst als e-book is uitgebracht en vervolgens pas de papieren boeken zijn gedrukt. De serie is nu zowel als paperback en e-book als luisterboek verkrijgbaar! In dit artikel vertellen we je meer over het eerste deel van de serie: Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen.

Na haar zestigste verjaardag besluit tante Poldi om naar Sicilië te verhuizen. Ze laat haar leven in München achter zich en ze is toe aan zeezicht, zon & rust. Wanneer ze haar draai begint te vinden in haar nieuwe leefstijl en woonplaats, gebeurt er iets opmerkelijks. Haar tuinman Valentino komt op een dag niet meer opdagen en hij lijkt spoorloos verdwenen. Poldi raakt ongerust, want dit is niets voor hem denkt ze. Tante Poldi zou tante Poldi niet zijn als ze niet op zoek zou gaan. En dat gaat ze dan ook doen! Tijdens haar zoektocht komt ze in contact met de rechercheur Montana. We kunnen alvast verklappen dat Poldi hem niet oncharmant vindt. Rechercheur Montana vindt het alleen niet al te prettig dat Poldi met haar eigen onderzoekje is begonnen. Maar niets houdt haar tegen om het mysterie achter de verdwijning van Valentino op te lossen…

Onze (spoilerloze) review van Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen is een luchtige cosy crime-detective. Met zijn droge, maar sprankelende humor neigt het naar een feelgood-boek met mysterieus randje. Tante Poldi is een excentrieke dame en dat komt in het verhaal zeker naar voren. Van de vele personages die naast Poldi in het boek voorbij komen, steelt Poldi toch wel echt de show. Poldi is niet vies van een drankje en door de gedetailleerde beschrijvingen lijkt het alsof je haar echt voor je ziet. In de loop van het verhaal zie je Poldi opbloeien. Het is leuk om de ontwikkeling van het personage terug te zien: van hoe ze een tikkeltje afgetobd in Sicilië aankwam en aan het eind van het verhaal weer begint te schitteren.

Poldi en andere personages en gebeurtenissen worden uitgebreid in het boek omschreven. Als lezer ken je tuinman Valentino nog niet heel goed, wanneer hij plots verdwijnt. Je komt meer over hem te weten gedurende de zoektocht van tante Poldi. Doordat de personages en gebeurtenissen zo gedetailleerd worden beschreven en het er nogal wat zijn, vertraagt dit het verhaal soms wel erg. In het begin is het daardoor af en toe even doorbijten, maar zodra je daar doorheen bent heeft het verhaal je te pakken. Opmerkelijk is dat ieder hoofdstuk begint met een aantal zinnen die een samenvatting vormen van het aankomende hoofdstuk. Wat ons betreft is dit een beetje overbodig.

Wat ons ook is opgevallen is dat de naam van het neefje van tante Poldi, het perspectief vanuit wie dit verhaal wordt verteld, geen enkele keer is benoemd. We vermoeden dat Mario Giordano zichzelf symboliseert met de neef. Zo is de neef van tante Poldi bijvoorbeeld ook schrijver! Doordat het verhaal vanuit zijn perspectief wordt verteld, lijkt het alsof je van een afstandje naar de belevenissen uit het verhaal kijkt.

Wij vinden dit echt zo’n boek dat niet in je koffer mag ontbreken, wanneer je een zonnige vakantie gepland hebt staan. Door het zomerse sfeertje van het boek en de luchtige, maar wervelende verhaallijn is dit boek perfect als jij relaxt op een ligbedje op het strand ligt. Wij zijn fan!

De Tante Poldi serie

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen is het eerste deel uit de Tante Poldi-serie. Je kunt dit boek dit boek lezen als e-book óf het luisterboek kopen! Dit eerste deel wordt opgevolgd door nog vier andere delen, namelijk:

Te koop bij eBook.nl
Te koop bij Luisterrijk.nl

 

Deel 2: Tante Poldi en de hemelse vruchten

Deel 2 in de serie over de eigenzinnige Tante Poldi die op Sicilië woont. Tante Poldi’s humeur is beneden het dieptepunt gezonken: haar water is afgesloten. De veroorzaker blijkt de aantrekkelijke wijnboer Avola te zijn. Wanneer ze verhaal gaat halen valt ze onmiddellijk voor zijn avances en na een dolle nacht is al het leed snel vergeten.

Te koop bij eBook.nl
Te koop bij Luisterrijk.nl

Deel 3: Tante Poldi en de knappe Antonio

Deel 3 in de serie over de eigenzinnige Tante Poldi die op Sicilië woont. Het leven van tante Poldi is nooit saai. Ze raakt verwikkeld in de zaak van de vermiste Thomas, die met een koffer vol geld vanuit Afrika naar Europa vertrok en sindsdien spoorloos is. Dat hij deze koffer van een invloedrijk persoon heeft gestolen, maakt de zaak er niet gemakkelijker op.

Te koop bij eBook.nl
Te koop bij Luisterrijk.nl

 

Deel 4: Tante Poldi en de zwarte Madonna

Deel 4 in de serie over de eigenzinnige Tante Poldi die op Sicilië woont. Tante Poldi’s eenenzestigste verjaardag staat voor de deur. Maar er valt even niets te vieren wanneer er een onhemels sexy Vaticaanse inspecteur aan haar deur verschijnt. Poldi is verdachte in een zaak van een dode non, die lijkt te draaien om een gestolen beeld van de Zwarte Madonna.

Te koop bij eBook.nl
Te koop bij Luisterrijk.nl

 

Deel 5: Tante Poldi en de zang van de sirenen

Deel 5 in de serie over de eigenzinnige Tante Poldi die op Sicilië woont. Het is eindelijk zover: Poldi trouwt met Montana. Dat is tenminste het plan. De huwelijksvoorbereidingen zijn in volle gang, bij velen staan de zenuwen al op scherp. Maar – zoals je weet – Sicilië is ingewikkeld, er komt altijd wel iets tussen.

Over de auteur

Mario Giordano is een Duitse schrijven en hét gezicht achter de tante Poldi-serie. Hij is de zoon van Italiaanse immigranten en haalt de inspiratie voor de Siciliaanse-sferen uit zijn Italiaanse afkomst. Giordano heeft naast thrillers ook romans en kinderboeken op zijn naam staan. De schrijver heeft in juli 2021 het eerste deel van de tante Poldi-serie uitgebracht. Inmiddels bestaat de serie uit vijf boeken en wordt het laatste, zesde deel nog verwacht.

 

Share This Story, Choose Your Platform!