In 2017 maakt Helen Fields haar debuut met de thriller: Perfecte resten. Dit bloedstollende boek vormt het eerste deel van de populaire, zevendelige serie D.I. Callanach. Je wordt meegenomen in het leven van twee inspecteurs in Schotland die huiveringwekkende moordzaken moeten oplossen. Of je nou van thrillers houdt of het genre nog wilt ontdekken: Helen Fields is een van de beste thrillerschrijfsters die je zult tegenkomen. Tip: ook de YouTube serie van Helen Fields is, net als haar geschreven werk, enorm spannend!

In het boek Perfecte resten lees je hoe Luc Callanach wordt overgeplaatst van de Franse Interpol naar de Schotse politie, in Edinburgh. De inspecteur krijgt niet de kans om zijn nieuwe werkomgeving rustig te verkennen, want er komt direct een lugubere zaak aan het licht. Op een afgezonderd plekje in de bergen wordt een verbrand lijk gevonden. Naast wat botten, tanden en een stukje sjaal is er bijna niets meer van het verbrande lichaam over. Aan inspecteur Callanach de taak om deze moordzaak te onderzoeken en de dader op te sporen. Door de goed doordachte strategie van de moordenaar gaat dit echter niet van een leien dakje. Wanneer er nog een vrouw wordt ontvoerd, voelt inspecteur Callanach de druk op zijn schouders toenemen. Hebben de vermissingen iets met elkaar te maken?

Dit vonden wij van de thriller Perfecte resten

Wat ons meteen opviel toen we begonnen met lezen, was dat Perfecte resten het verhaal vertelt vanuit twee perspectieven: vanuit de dader én inspecteur Luc Callanach. In het ene hoofdstuk kijk je mee met de voortgang van het onderzoek van inspecteur Callanach en in het andere hoofdstuk zie je de zaak vanuit de ogen van de dader. De thriller onderscheidt zich hiermee van veel andere titels binnen hetzelfde genre en wij vinden het dan ook erg verfrissend. Ondanks dat je het verhaal van beide ‘kanten’ beleeft, blijft de spanning gedurende het hele verhaal aanwezig. De thriller zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit en door moet lezen tot je weet hoe het afloopt. 

Helen Fields beschrijft de personages in detail. Je leert zowel inspecteur Callanach als Turner kennen en ook krijg je een goed beeld van het (krankzinnige) brein achter de moordzaak. Dat is niet het enige, waar Fields gedetailleerd te werk gaat. Ook bij de lugubere scènes worden de gebeurtenissen nauwkeurig beschreven. Als lezer kun je bijna de pijn van de personages door de woorden heen voelen.

We zullen verder niets verklappen over afloop van het verhaal, maar we kunnen je garanderen dat deze 354-pagina tellende thriller vol zit met spanning, plottwists en interessante personages. In combinatie met de fijne en gedetailleerde schrijfstijl is dit een buitengewoon boek. 

Helen Fields: jouw nieuwe favoriete thrillerschrijfster

Helen Fields heeft in Londen rechten gestudeerd en is vervolgens aan de slag gegaan als advocaat, met een specialisatie in familie- en crimineel recht. Na 13 jaar legt ze haar taken als advocaat neer en zet ze haar belevenissen en ervaring in als inspiratie voor haar eerste thriller. In september 2017 wordt debuutthriller gepubliceerd: Perfecte resten. De thriller is meteen geliefd onder wereldwijde boekenliefhebbers en het boek wordt in ruim zestien verschillende talen uitgebracht. In 2019 verschijnt dan ook de Nederlandse vertaling van het boek. Na alle lovende recensies maakt Helen Fields haar D.I. Callanach-serie af met nog zes opvolgende boeken, waarvan het zevende deel in maart wordt uitgebracht.

Podcast & YouTube-serie Helen Fields

Leer Helen Fields nog iets beter kennen door deze podcastaflevering van Sbooks te beluisteren! De hosts van de podcast praten met de thrillerschrijfster over haar schrijfwerken, haar carrière als advocaat en andere persoonlijke kwesties. Het geeft je een leuk kijkje in het leven van de persoon achter deze razendpopulaire thrillerserie.
Helen Fields heeft ook haar eigen YouTube-serie heeft ontwikkeld: ‘Who killed Helen Fields?’. In de serie is de schrijfster zogenaamd ontvoerd en vermoord. De tiendelige-serie vormt een videodagboek, waarin Helen Fields aan het woord is. De afleveringen duren maximaal anderhalve minuut, waarin je telkens iets meer informatie te weten krijgt over de ontvoering. Kun jij erachter komen wie Fields heeft ontvoerd en vermoord?

Lees de hele D.I. Callanach-serie van Helen Fields!

Zoals benoemd, bestaat de D.I. Callanach-serie van Helen Fields uit zeven delen. Wij hebben na het lezen van Perfecte resten ook meteen de volgende delen aangeschaft! Hoewel dezelfde twee inspecteurs centraal staan in de serie, zijn de verschillende boeken alles behalve eentonig. Door de wisselende perspectieven en steeds weer unieke moordzaken, zijn alle delen must-reads. Enkel de eerste vijf delen van de serie zijn tot dusver naar het Nederlands vertaald en als e-book verkrijgbaar. Wanneer de laatste twee delen van de D.I. Callanach-serie worden vertaald en als e-book worden uitgebracht is nog onbekend. Wanneer we hier meer over weten, delen we dat uiteraard met je!

Perfecte resten Helen Fields
Te koop bij eBook.nl
Perfecte prooi Helen Fields
Te koop bij eBook.nl
Perfecte dood Helen Fields
Te koop bij eBook.nl
Perfecte stilte Helen Fields
Te koop bij eBook.nl
Perfecte misdaad Helen Fields
Te koop bij eBook.nl

Luisterboeken Helen Fields

Wat de I.D. Callanach-serie nóg leuker maakt, is dat de eerste vier delen van de serie ook als als Nederlandstalige luisterboeken beschikbaar zijn! Op Luisterrijk.nl vind je verschillende luisterboeken van Helen Fields, dus neem daar vooral een kijkje. Prettig aan deze website is dat je, voorafgaand aan je aankoop, een luistervoorbeeld kunt beluisteren. Zo krijg je een goed beeld van het desbetreffende luisterboek en kun je ontdekken of het echt iets voor je is. Onderstaande luisterboeken zijn de delen uit de D.I. Callanach-serie die nu al verkrijgbaar zijn.

Perfecte resten luisterboek
Te koop bij Luisterrijk.nl!
Perfecte dood luisterboek
Te koop bij Luisterrijk.nl!
Perfecte prooi luisterboek
Te koop bij Luisterrijk.nl!
Perfecte stilte luisterboek
Te koop bij Luisterrijk.nl!

Deel dit bericht met je vrienden