Het aantal boekverfilmingen blijft nog altijd toenemen. Ook in 2022 kunnen er weer een aantal bijzondere titels worden verwacht! In dit artikel lees je welke vijf boekverfilmingen jij moet gaan zien in 2022.

Daar waar de rivierkreeften zingen

Deze eenvoudige bestseller van Delia Owen verdient absoluut een plekje in jouw boekenkast of op jouw e-reader. Alleen in de Verenigde Staten zijn al 6 miljoen exemplaren van dit meeslepende boek verkocht! En dat wordt een bewerking met een verfilming! Daar waar de rivierkreeften zingen kan vanaf 24 juni 2022 bekeken worden op Netflix. Markeer die datum dus maar in je agenda!

Jack Reacher tv-serie

Lee Child is de trotse auteur van de boeken over personage Jack Reacher. Amazon werkt momenteel aan een Jack Reacher-serie , gebaseerd op dit karakter uit de serie. Alan Richer zal de hoofdrol van Jack Reacher op zich gaan nemen, maar verder is de cast nog niet bekend. Wel weten we dat dit eerste seizoen van de serie de verfilming is van het boek Jachtveld. De serie wordt in februari 2022 op Amazon verwacht.

Bridgerton: 2 De verliefde graaf

De Bridgerton-serie van Julia Quinn neemt je mee terug in de tijd, rond het jaar 1800. Het verhaal speelt zich af in de negentiende-eeuws Engeland, uniek en gemaakt! De boekenserie was een inspiratiebron voor het eerste seizoen ‘Bridgerton’ op Netflix. De serie was een echte hit en is miljoenen keren bekeken. Dit succes wordt door het tweede seizoen gepland op de serie, tweede boek uit de serie, verliefd Dee graaf. Dit nieuwe seizoen zal in 2022 op Netflix verschijnen. De exacte datum moet nog volgen, maar kijk de trailer alvast!

Stromboli

Stromboli is de boekverfilming van de gelijknamige roman van Saskia Noort. Er is inmiddels bekend dat Michiel van Erp de regisseur wordt. Ook weten we dat Elise Schaap de hoofdrol te pakken heeft. Deze boekverfilming wordt ergens in 2022 in de bioscoop verwacht. Een exacte datum is nog niet bekend.

Overreding en overtuiging

Overreding en overtuiging is een van de romantische klassiekers, geschreven door Jane Austen. Het is tevens de laatste roman die de schrijfster heeft afgerond. De Britse schrijfster heeft inmiddels al meer dan zes boekverfilmingen op haar naam staan. Overreding en overtuiging kan in 2022 aan dit lijstje worden toegevoegd. Dakota Johnson zal een van de hoofdrollen spelen, aan de zijde van Cosmo Jarvis. Wanneer is nog niet precies bekend, maar ergens in 2022 zal de film op Netflix te bekijken zijn.

Deel dit artikel met je vrienden!