Maart: de maand dat de lente weer begint… Oók de maand van een aantal geweldige nieuwe titels! In dit artikel lees je de top 10 meest opmerkelijke nieuwe e-books literatuur en romans die in maart 2022 worden gepubliceerd. Naar welk nieuwe e-book kijk jij het meest uit?

1. De zwemmers, Julie Otsuka

Iedere dag geniet een groep zwemmers van het lokale zwembad. Een van die zwemmers is Alice. Het zwemmen helpt haar met haar steeds erger wordende dementie. Wanneer er een barst in de bodem van het zwembad wordt ontdekt, verandert dit de levens van de groep zwemmers. Zo brengt deze verandering chaos in het leven van Alice. Herinneringen uit Alice haar kindertijd en haar vervreemde dochter verschijnen op het toneel.

2. Buiten de wereld, Karl Ove Knausgård

Dit verhaal speelt zich af in een klein vissersdorpje in Noorwegen. Henrik is invalleraar op een school binnen de gemeenschap en zijn aandacht valt op een 13-jarige leerling uit zijn klas. De leerling, Miriam, is verliefd op Henrik en deze gevoelens blijken wederzijds te zijn…

3. De yogaclub van Orange Blossom House, Sophie Green

Het is 1993, drie vrouwen uit de staat Queensland in Australië zoeken naar iets om hun leven meer betekenis te geven. De vrouwen ontmoeten elkaar in het lokale buurtcentrum, waar Sandrine is begonnen met het geven van yogalessen. Wat de vrouwen dan nog niet weten, is dat het leven met nog vele verrassingen komt.

4. Een officier en een heer, Julia Quinn

Een officier en een heer is het tweede boek uit de historische romanserie van Julia Quinn. Dit deel gaat over de buren van de Bridgertons en speelt zich, net als het eerste boek, af in het negentiende-eeuwse Engeland. Cecilia Harcourt moet een keuze maken tussen twee moeilijke opties. Gaat ze bij haar vrijgezelle tante wonen of trouwt ze met een neef aan wie ze eigenlijk een hekel heeft?

5. Het Kattencafé, Charlie Jonas

Het Kattencafé is het feelgood boek die jou helemaal opvrolijkt. Het kattencafé bevindt zich op een knus buurtplein in Keulen en is de verzamelplek voor bijzondere personages. Susann bijvoorbeeld. Zij is een weduwe en kan zich niet meer zo goed voortbewegen. Ze besluit om nog één keertje naar Istrië te reizen. Dat idee pakt goed uit, want ze ontmoet hier een nieuwe liefde. Mimi moeten we ook even benoemen. Dat is de kat van Susann en verblijft tijdens de reis bij Leonie in Keulen.

6.  Soms sneeuwt het in april, Janneke Siebelink

Dit is het debuutroman van Janneke Siebelink en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Soms sneeuwt het in april speelt zich af op Texel in 1985. Katharina en Peter ontdekken na hun relatie van twintig jaar dat Katharina in verwachting is. De twijfels slaan toe, want willen ze dit wel? Herkomst, identiteit en en het verleden zijn elementen die in deze roman naar voren komen.

7. De partycrasher, Sophie Kinsella

Wanneer Effie haar ouders uit elkaar gaan, wordt het landhuis verkocht waar zij haar hele leven heeft gewoond. In haar kindertijd heeft Effe een schat in dit landhuis verstopt. Deze moet ze terugkrijgen! De vriendin van Effie haar vader, Krista, organiseert een feest voordat het huis wordt verkocht. Effe ziet haar kans en besluit om tijdens het feest in te breken om haar schat te pakken te krijgen. Tijdens haar missie ontdekt Effe dat haar schat niet het enige geheim in het huis is…

8. Royal, Danielle Steel

Het is 1943 en door de bombardementen op Londen heeft de koninklijke familie besloten om hun jongste dochter Charlotte naar het platteland te sturen. Ze verblijft bij een adellijke familie en verandert haar naam, alleen haar gastouders weten wie ze eigenlijk is. Als Charlotte verliefd wordt op de zoon van haar beschermheer worden dingen ingewikkelder dan voorspeld.

9.  Lust en schande, Marianne en Theo Hoogstraate

Geïnteresseerd in psychologie en geschiedenis? In het boek De meeste mensen deugen, neemt Rutger Bregman je mee in zijn onderzoek naar de mens. Of de aard van de mens van nature goedaardig of kwaadaardig is, ontdek je in dit interessante luisterboek.

10. als de Hemel genoeg ruimte heeft, Splinter Chabot

Geïnteresseerd in psychologie en geschiedenis? In het boek De meeste mensen deugen, neemt Rutger Bregman je mee in zijn onderzoek naar de mens. Of de aard van de mens van nature goedaardig of kwaadaardig is, ontdek je in dit interessante luisterboek.

Deel dit artikel met je vrienden!