Maart 2022 is niet alleen de maand met nieuwe romans, maar er worden deze maand ook opmerkelijke nieuwe e-books uitgebracht in het genre spanning en thrillers. In dit artikel lees jij welke 10 e-books jij deze maand niet mag missen!

1. Een lang weekend, Laure van Rensburg

Ellie, studente aan de New York University en Steven, docent op een elitaire school in Manhattan, zijn sinds kort een stel. Het nieuwe koppel staat te springen voor hun eerste weekendje weg samen. Dat enthousiasme verdwijnt, wanneer de twee geliefden door een winterstorm vast komen te zitten in een afgelegen huis. Het blijkt dat Ellie en Steven grote geheimen voor elkaar verzwijgen. Een gezellig weekendje weg lijkt het bepaald niet te worden. Een van beide zal het weekend zelfs niet overleven…

2. Slagzij, Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Kovia Kovic is inspecteur in Oslo en ontdekt een samenhang tussen verschillende moorden van de afgelopen tijd. Nog voordat Kovic haar nieuwe ingeving kan delen met haar baas, Blix, wordt ze vermoord. Een geheimzinnig vraagstuk volgt. Wie zit er achter de moord?

3. De Match, Harlan Coben

Wilde, de jongen uit de bossen, is zonder familie opgegroeid in de Ramapo-bergen in New Jersey. Wie hij is en waar hij vandaan komt, weet hij niet. Wanneer er een match wordt gevonden met iemand die mogelijk familie is van Wilde, lijken antwoorden nabij te zijn. Maar voordat Wilde in contact kan komen met deze persoon, is het familielid alweer verdwenen. Wilde gaat zelf op onderzoek uit, maar zijn zoektocht lijkt gevaarlijker dan hij had gedacht.

4. Zomeravond, Suzanne Vermeer

Lauren en Celeste zijn met hun ouders op vakantie naar de Ardèche. De familie is onwijs bezorgd, wanneer Celeste na een nacht stappen niet terugkeert. Na een week blijken hun angsten realiteit, Celeste wordt levenloos aangetroffen en het blijkt een misdrijf te zijn. Ene Julien Fournier wordt schuldig bevonden en krijgt een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Twaalf jaar later is Celeste haar zus, Lauren, werkzaam als hulpofficier van justitie. Julien heeft al die tijd volgehouden onschuldig te zijn. Lauren wordt bij de zaak betrokken en keert terug naar de plek, waar haar zusje is vermoord…

5. De man zonder gezicht, Tomas Ross

Het is de jaren zestig en het Ijzeren Gordijn vormt een scheidingslijn tussen het Oosten en Westen. Nederland vormt een haard van doorzijgingen en handelingen van geheime diensten. Markus Wolf is een van de machtigste mannen van het Ministerium für Staatssicherheit en stuurt een spion, genaamd Alleman naar Nederland. Hij moet een mol binnen de Stasi aan het licht brengen. Meer verklappen we niet, maar kunnen je garanderen dat het verhaal bloedstollend is!

6. Ren, Rose, ren,  Dolly Parton & James Patterson

Rose is singer-songwriter en het is haar droom om countryzangeres te worden. Om deze droom te verwezenlijken, is ze naar Nashville gelift. Een gepensioneerde beroemdheid helpt Rose met haar weg naar de top. Ondertussen ontmoet ze Ethan, een mysterieuze jongen die steeds meer om Rose gaat geven. Maar wat zijn de geheimen achter de aangrijpende liedjes van de countryzangeres?

7. Rennen of sterven, Maria Alofsson

In Doggerland wordt er ieder jaar de traditionele herfstnachtevening georganiseerd. Tijdens dit feest wordt het einde van de zomer gevierd. De inwoners van de havenstad zijn allemaal bij het feest aanwezig. Maar dan wordt het publiek opgeschrikt door een schutter. Wat een feestelijke avond moet worden, eindigt in een tragedie.

8. De dode die niet werd gemist, Corine Hartman

Dit aangrijpende moordmysterie neemt je mee naar het plaatsje Vorden in de Achterhoek. Eva Romeijn is kunstschilder en mag een opdracht voor haar buurman doen. Wanneer Eva haar buurman niet meer kan bereiken en hij spoorloos lijkt verdwenen, wordt ze ongerust. Haar dorpsbewoners spreken kwaad over de buurman, hij blijkt niet de meest goedaardige man te zijn. Eva houdt voet bij stuk en gaat vastberaden op zoek naar de waarheid achter de verdwijning.

9. Autopsie, Patricia Cornwell

Autopsie vormt het vijfentwintigste deel in de beroemde Kay Scarpetta-serie. Kay Scarpetta krijgt te maken met twee opmerkelijke misdrijven. Scarpetta gaat op onderzoek uit, maar wanneer ze de aanwijzingen volgt, lijkt het dat een seriemoordenaar wel erg dichtbij huis toe te slaan. Bestaat er een verband tussen de verschillende zaken?

10. Iets te verbergen, Elizabeth George

Wanneer een detective overlijdt, blijkt uit de autopsie dat de man op een gewelddadige manier om het leven is gebracht. Hoofdinspecteur Thomas Lynley moet onderzoek doen naar de zaak en ontdekt dat de vermoorde detective betrokken was bij een taskforce binnen een Nigeriaanse gemeenschap. Het onderzoek van Thomas laat hem kennis maken met nieuwe culturele verenigingen en tradities. Zoals de titel al verklapt, is niet alles zo mooi als het lijkt en wordt er iets verborgen… 

Deel dit artikel met je vrienden!