Wat is een e-book abonnement?

Met een e-book abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag en heb je toegang tot een groot aantal titels. Het tarief en het beschikbare aantal e-books verschilt per abonnement. Na het afsluiten van een e-book abonnement, kun je de e-books downloaden op je e-reader, smartphone of tablet. Zo heb je, waar je ook bent, altijd een goed boek bij je. Bijzonder aan veel van deze abonnementen is dat je er zowel e-books als luisterboeken vindt. Er zijn zoveel geweldige titels te vinden… Je raakt niet snel uitgelezen!

Zit je liever niet aan een abonnement vast? Geen probleem! Op eBook.nl heb je keuze uit héél veel verschillende e-books. De e-books van eBook.nl zijn op veel verschillende toestellen te downloaden, waaronder e-readers, smartphones en tablets. Dit is een ideaal alternatief als je niet vast wilt zitten aan een abonnement, maar wel graag (eenmalig) een e-book wilt aanschaffen.

Kobo plus abonnement

Bij Kobo Plus heb je keuze uit twee verschillende abonnementen, namelijk: Kobo Plus Lezen (€9,99) en Kobo Plus Lezen & Luisteren (€12,99). Zoals de naam van de abonnementen al doet vermoeden, is het grote verschil dat bij het tweede abonnement ook luisterboeken zijn inbegrepen. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt e-books lezen en van luisterboeken genieten. Iedere maand worden er ook weer nieuwe e-books aan het aanbod toegevoegd. Kobo Plus beschikt over het grootste aanbod aan Nederlandse e-books!

Je vindt de boeken van Kobo Plus op de website van Kobo en op Bol.com. Log in met je Kobo Plus-account en download de e-books die je wilt lezen. Het enige dat je dan nog moet doen, is het zoeken van een comfortabel plekje waar je je boek kunt gaan lezen. Let wel goed op, want met Kobo Plus kun je alleen een boeken lezen op een Kobo e-reader. Je kunt wel de Kobo-app downloaden op een smartphone of tablet, zodat je je boeken ook op andere devices kunt lezen.

Storytel abonnement

Met een Storytel abonnement kun je voor €12,99 onbeperkt e-books lezen, offline e-books opslaan én naar luisterboeken luisteren! Met het storytel proefabonnement kun je 14 dagen lang zelf het leesplezier van Storytel ervaren. Pas wel op, want wij weten zeker dat jij na 2 weken dit e-book abonnement niet meer kunt missen! Je kunt de Storytel app installeren op je tablet, smartphone of Storytel Reader. Storytel blinkt uit door het grote aanbod aan luisterboeken. Van romans en thrillers tot kinderboeken en bestsellers: met een Storytel abonnement krijg je de kans om deze e-books te ontdekken. Tip: als je studeert, kun je een voordelig studenten abonnement afsluiten!

Nextory

Ook Nextory biedt een abonnement aan, waarbij je e-books met luisterboeken kunt combineren. Je krijgt de kans om het Nextory abonnement een maand lang gratis te proberen, vervolgens betaal je maandelijks een vast bedrag van €11,99. Je krijgt toegang tot honderdduizenden titels, genoeg om te lezen dus! Je kunt de app van Nextory alleen downloaden op een smartphone of tablet. Het Nextory abonnement kan dus niet worden gebruikt op een e-reader.

Bookchoice

Bookchoice is het meest voordelige abonnement uit dit lijstje. Een Bookchoice abonnement kost €3,99 per maand en geeft je de kans om heel veel nieuwe titels te ontdekken. Het concept van Bookchoice is namelijk erg origineel. Iedere maand worden er 8 boeken voor je geselecteerd. Deze selectie bestaat uit bestsellers en nieuwe releases die je absoluut een keer moet hebben gelezen. De 8 boeken die worden gekozen, worden aangeboden als e-book én luisterboek. Zo wordt het iedere maand weer een verrassing welke boeken er voor je klaarstaan! Je kunt de boeken lezen op een e-reader, smartphone en tablet.

De online bibliotheek

Je kent de bibliotheek vast als de fysieke locatie in of nabij je woonplaats, waar je boeken kunt lenen. Maar wist je ook dat er een online bibliotheek bestaat? Bij de online Bibliotheek kun je voor €8,99 een abonnement afsluiten. Met dit abonnement kun je kiezen uit duizenden e-books en luisterboeken en kun je elke drie weken 10 e-books en 10 luisterboeken lenen. De e-books zijn te downloaden op een e-reader, smartphone, tablet en pc. 

Ook als je de lokale bibliotheek wilt combineren met de online bibliotheek, bestaat er een geschikt abonnement voor jou. Check bij je lokale bibliotheek wat de tarieven zijn voor dit speciale abonnement. 

Deel dit artikel met je vrienden!